Emekli Albay:16 milyonluk cep telefonu faturası rüşvet sayılmaz

Haber Giriş : 16 Şubat 2005 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel Kuvvetler'deki yolsuzluk davasında rüşvetten yargılanan emekli Albay Tuğrul Balaban "118 trilyonluk davada, 16 milyonluk cep telefonu faturası rüşvet sayılmaz" dedi

Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı inşaatındaki yolsuzluk iddialarıyla ilgili davaya devam edildi.
Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına 28 tutuksuz sanık geldi, tutuklu sanık müteahhit Ali Osman Özmen getirilmedi.
Duruşmanın öğleden önceki bölümünde, Milli Savunma Bakanlığı eski Ankara İnşaat Emlak Başkanı emekli Albay Tuğrul Balaban, savunma yaptı. ''Sözleşmeye aykırı imalatı kabul etmek'' ve ''rüşvet almak'' suçlarından yargılanan Balaban, Askeri Savcı Binbaşı Zekeriya Duran'a hazırlık soruşturması sırasında ifadesini alırken gösterdiği nezaketten dolayı teşekkür etti.
Üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen Balaban, savunmasının büyük bölümünü Milli Savunma Bakanlığı İnşaat Emlak Dairesi ile emlak başkanlığının yapılanmasına ve işleyişine ayırdı. Balaban, 1993-2001 yılları arasında Ankara İnşaat Emlak Başkanlığı'nı yürüttüğünü ifade ederek, ''Arşivlerde tertemiz mazimin belgeleri mevcuttur. Dosyam takdirlerle doludur'' dedi.
Müteahhide yapılan hakediş ödemelerinin kendi görev ve yetki alanı dışında olduğunu savunan Balaban, fazla ödemeyle ilgili bir usulsüzlük varsa bunun da müteahhidin sorumluluğunda olduğunu söyledi.
Balaban, müteahhit firma Ali Osman Özmen A.Ş'den kendisine cep telefonu tahsis edildiği, cep telefonunu kullandığı ve faturasının firma tarafından ödenmesi yoluyla rüşvet almak suçunu işlediği iddialarını da reddetti. Balaban, müteahhit firmadan cep telefonu geldiğini öğrendiğinde, birkaç gün içinde telefonu iade ettiğini ifade ederek, ''118 trilyon liralık yolsuzluk iddiasını görüldüğü bu davada 16 milyon liralık cep telefonu faturası rüşvet olarak değerlendirilemez. Kaldı ki bu konuşmaları ben yapmadım'' diye konuştu.
Balaban, hiçbir müteahhidin bürosuna gitmediğini ve hiç kimseden rüşvet istemediğini belirterek, kendisini geçindirecek kadar varlıklı olduğunu dile getirdi.

''ORGENERAL ÖZKÖK TEŞEKKÜR ETTİ''
Emekli Albay Balaban, Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı inşaatını çeşitli dönemlerde bütün genelkurmay başkanlarının ziyaret ettiğini ve imalatı yerinde gördüklerini belirterek, kendisinin de işin en ucuz maliyetle tamamlanması için çaba gösterdiğini söyledi.
Tuğrul Balaban, emekliye ayrıldıktan sonra 2003 yılının Temmuz ayında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün isteği üzerine eşiyle İstanbul'da buluştuğunu ve Özkök'ün Çengelköy'deki evinin tadilat işini yaptığını söyledi. Orgeneral Özkök'ün bundan dolayı kendisine teşekkür ettiğini dile getiren Balaban, ''Genelkurmay Başkanım şimdi de bir iş istese, seve seve yaparım'' dedi.
Meslek hayatı boyunca dürüstlükten ve çalışkanlıktan ayrılmadığını ifade eden Balaban, yasa, yönetmelik ve komutanların prensip emirleri doğrultusunda çalıştığını belirterek, beraatine karar verilmesini istedi.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber